Sosyal medya yönetimi, hızla gelişen internet sektörü içerisinde markanızın hedef kitlenize ulaşabilmesi için zorunluluk haline gelmiş ve sosyal medya kanallarınızın koordinasyonu olarak özetlenebilir. Günümüzde firma veya şahıs bazında birçok kişi hedef kitlesine ulaşmak için başta Facebook, Twitter ve Instagram olmak üzere markaya bağlı olarak farklı sosyal medya kanallarını kullanmakta, geliştirdikleri stratejiler ile sosyal medya bilinirliklerini artırma çabasındadır.
Rekabetin giderek arttığı sosyal medya kanallarında doğru bir strateji izlemek, reklam planlaması yapmak ve rakip analizi ile bu çalışmaları destekleyerek ilerlemek gerekmektedir.
Küçük, orta, büyük gibi bir ayrım olmaksızın tüm markaların sosyal medyayı kullanmaktaki amacı; hedef kitlesi ile birebir bir iletişim yaparak marka bilinirliğini arttırmak, tüketici davranışlarını incelemek, daha fazla kişiye dokunmak, ürün satışlarını dolaylı yoldan arttırmak, yapılan olumlu ve olumsuz yorumlara karşılık vermek ve müşteri memnuniyetini sağlamaktır.
Strateji: Stratejinin ve iş planının hazırlanması.
Konumlandırma: Markanın hangi mecralarda yer alacağına karar verilmesi.
İçerik: Oluşturulan içerik kategorileri doğrultusunda içerik üretilmesi.
Tasarım: Markanın sosyal medyadaki imajının ve içerik paylaşımlarının tasarlanması.
Yönetim: Kullanılan mecraların sürekli olarak takip edilmesi, içerik ve görsellerin paylaşılması ve gelen soruların yanıtlanması.
Raporlama: Haftalık veya aylık olarak, yapılan çalışmaların raporlanması.
Etiketler : Bursa Sosyal Medya, Bursa Sosyal Medya Danışmanı, Bursa Sosyal Medya, Bursa Sosyal Medya Danışmanlığı, Bursa Sosyal Medya Sorumlusu, Bursa Sosyal Medya Yönetimi, Bursa Sosyal Medya Ücreti, Bursa Sosyal Medya Ücretleri, Bursa Sosyal Medya Fiyatı, Bursa Sanayi Bursa Sosyal Medya Sorumlusu